POSITIV PSYKOLOGI OG ARBEJDSGLÆDE

Foredrag, der skræddersyes til det enkelte behov.

Mikael Kamber er journalist, forfatter, podcastvært og kendt som Mr. News på TV2.
Han holder foredrag og kurser om trivsel, arbejdsglæde og ledelse, han har skrevet fem bøger om de samme emner og taget uddannelsen Certificate in Positive Psychology (CIPP) i USA.
Mikael Kamber har desuden en fortid som topleder, bl.a. som mediedirektør i DR.

Mikael Kamber tilbyder flere forskellige foredrag, og skræddersyer disse til det enkelte behov.
Læs om Kambers foredrag her:

SUR FOR EN SIKKERHEDS SKYLD?

Et foredrag om at være livsglad uden at være lalleglad.

Der er garanti for inspiration, humor og stof til eftertanke, når Mikael Kamber fortæller om vejene til trivsel og arbejdsglæde. Vidste du f.eks., at mennesket fra naturens hånd er udstyret med tendensen til at se det negative før det positive? – At vi alle som udgangspunkt er ”sure for en sikkerheds skyld”?

Foredraget handler om, hvordan vi kan styre uden om nogle af vores automatreaktioner og i stedet træffe mere bevidste valg om, hvad vi bruger vores energi på. I nogle situationer er det klogt at fokusere på det negative. Mens det i andre situationer giver bedre mening at fokusere på det, der går godt. Kunsten er at kunne navigere mellem det positive og det negative.

Så hvordan foregår denne navigation?

Du bliver udstyret med tre navigationsinstrumenter, som du både vil kunne huske og bruge efter foredraget – et skib, en bøn og en flaske.

Foredraget er baseret på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bøger om trivsel og arbejdsglæde, herunder bestselleren ”Sur for en sikkerheds skyld”.

SKRU OP FOR GEJSTEN PÅ ARBEJDSPLADSEN

Et foredrag for medarbejdere og ledere, der ønsker at skrue op for arbejdsglæden.

Dette foredrag er velegnet til en virksomhed, en afdeling eller et team, der arbejder tæt sammen og ønsker at booste arbejdsglæde, sundhed og trivsel på arbejdspladsen.

Glade arbejdspladser er ikke bare gladere end de andre. De er også mere succesfulde.

Du får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael Kamber præsenterer den nyeste viden om de faktorer, der skaber arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen.

Arbejdsglæde opstår ikke ved, at kantinen serverer gourmetmad, og alle får flotte julegaver. I bedste fald giver det kun et midlertidigt boost i arbejdsglæden. Og nej, det handler heller ikke om at lukke øjnene for reelle negative faktorer.

Langvarig arbejdsglæde handler først og fremmest om konkret adfærd som f.eks.:

  • Hvordan I siger godmorgen.
  • Hvordan I brokker jer og reagerer på fejl.
  • Hvordan I anerkender hinanden og håndterer jeres succeser.
  • Hvordan I rummer forskellighed.

I foredraget får I indblik i, hvorfor det er afgørende at ramme en sund balance mellem det positive og det negative i hverdagen. I kommer også selv til at bidrage undervejs, når I bliver bedt om at identificere de former for adfærd, som I med fordel kan skrue op og ned for på jeres arbejdsplads.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers fem bøger om trivsel og arbejdsglæde, blandt andet bestselleren ”Sur for en sikkerheds skyld”.

KLAP KROKODILLEN

Et foredrag om at undgå unødvendige konflikter.

Du får en indsprøjtning med inspiration og humor, når Mikael Kamber fortæller, hvorfor vi ofte taler, før vi tænker, og hvordan vi kan blive bedre til at styre vores automatreaktioner og undgå unødvendige konflikter.

Vidste du, at du har mere end én hjerne? At du ved siden af din tænkende hjerne bl.a. har en ”krokodillehjerne”, der styrer en stor del af dit liv. Krokodillehjernen sørger automatisk for, at du trækker vejret, at dine negle gror, at du fordøjer din mad og mange andre praktiske ting.

Krokodillehjernen styrer også mange af dine reaktioner, og nogle gange ville du ønske, at du kunne skrue tiden bare en lille smule tilbage, så du med din tænkende hjerne kunne have gjort og sagt noget andet end det, du rent faktisk gjorde.

I foredraget kommer du til at lære din hjerne bedre at kende – og dermed får du også indblik i, hvordan du kan blive bedre til selv at tage styringen. Det handler om konkret adfærd – som f.eks.:

  • Hvordan du bliver bedre til ”at tælle til 10”.
  • Hvordan du reagerer, når der sker noget uventet.
  • Hvordan du giver og modtager ros og anerkendelse.

Inden foredraget er forbi, har du overvejet, hvilke typer adfærd du gerne vil skrue op for og skrue ned for. Og du har muligvis besluttet, hvad der allerede i morgen bliver dit første skridt.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers fem bøger om trivsel, ledelse og arbejdsglæde.

STÆRKERE

Et foredrag om at finde sine styrker.

Hvad er en god arbejdsplads? – Det er en styrkebaseret arbejdsplads, hvor medarbejderne arbejder med opgaver, som de er kompetente til at løse, og som de samtidigt nyder.

I foredraget giver Mikael Kamber en underholdende og veldokumenteret indføring i, hvordan man finder styrkerne i sig selv og andre. Kunsten er at kunne håndtere både styrker og svagheder – og vide, hvordan man navigerer mellem dem.

Du får indsigt i, hvad styrker er, og hvorfor det er klogt at bruge flere kræfter på styrker end på svagheder. Du lærer at finde dine egne og andres styrker. Og du opdager, hvorfor dine styrker spiller en afgørende rolle i dit liv. Undervejs vil der være øvelser og diskussion.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers fem bøger om trivsel og arbejdsglæde, blandt andet ”STÆRKERE: Dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder”.

GENFIND GANGTEMPOET

Et foredrag om at finde lommer af ro og overblik i hverdagen.

Det at gå er en basal del af at være et menneske. Det har vi en tendens til at glemme i en tid, hvor mange rammes af stress og en følelse af utilstrækkelighed. Tempoet er accelereret – både i det private liv, på arbejdspladsen og i samfundet. Og hverdagen foregår for manges vedkommende indendørs og siddende på en stol. Meget langt fra det udendørs og gående liv, som vi biologisk er skabt og optimeret til.

I foredraget argumenterer Mikael Kamber for, at det både er klogt og nødvendigt, at vi som moderne mennesker genfinder gangtempoet. Undervejs bliver du blandt andet klogere på:

  • Dine nedarvede biologiske behov
  • Hvorfor der er en tæt sammenhæng mellem tempo og en række af tidens største udfordringer, lige fra stress til klimaforandringer
  • Hvordan du kan genfinde gangtempoet og skabe gode gå-vaner i hverdagen

Mikael Kamber er selv en passioneret vandrer og fodgænger. Foredraget tager udgangspunkt i i hans anmelderroste bog ”Gå godt” og hans podcast ”Min gåtur gennem livet”.

NB: Foredraget fås også som ”walkshop”.

Foredraget kan naturligvis også foregå udendørs som en ”walkshop”: Vi går ud i naturen og
veksler mellem tidspunkter, hvor vi stopper op og får oplæg fra Mikael Kamber – og tidspunkter, hvor vi går og mærker hovedpointerne på vores egen krop. En walkshop kræver, at vi har et godt sted at gå, og at alle har tøj og fodtøj, der passer til vejrudsigten.

Varighed på walkshop: Fra 2 timer og opefter.

AT KOMME I GANG

Den oplagte afslutning på en konference.

Kender du det, at du har været til en konference og er blevet fyldt med inspirerende tanker og idéer – og når du så kommer hjem, fortsætter hverdagen, som om intet var hændt?

Det er udgangspunktet for oplægget ”At komme i gang”, hvor Mikael Kamber som den sidste på scenen på konferencen samler hovedpunkterne op fra de foregående indlæg – og hjælper dig til at identificere den nye vane, den idé eller det nye værktøj, som er oplagt for dig at holde fast i.

Og oplægget tager skridtet videre:

Mikael Kamber præsenterer en metode, der mangedobler sandsynligheden for, at du rent faktisk kommer i gang. Du får indblik i, hvorfor forandring som regel er svær, og hvordan man kan bane vejen for de forandringer, man ønsker sig. Du kommer selv til at prøve metoden, så du også kan huske den, når du kommer hjem.

Oplægget bygger på dokumenteret forskning i psykologi og adfærdsdesign – og på Mikael Kambers arbejde med disse emner gennem de sidste 15 år, både som leder, foredragsholder og forfatter til fem bøger. Han inddrager også sin lange erfaring som Mr. News, når han samler trådene fra dagens program.

Oplægget indebærer, at Mikael Kamber tiltager i konferencen fra start til slut.

3 GODE TING

Et foredrag om en af verdens bedste vaner.

3 gode ting er en vane, hvor du hver dag bemærker det, der gik godt. Mekanismen er, at du SER det, du ser EFTER. Dvs. når du bemærker de gode ting i hverdagen, vil de gode ting fylde mere og mere. Det handler ikke om at lukke øjnene for de negative ting, men om at skærpe blikket for alt det, der er værd at bygge på.

Foredraget er særdeles underholdende, og det tager samtidigt fat på nogle af livets store spørgsmål: Hvad er jeg taknemmelig for? Hvordan kan jeg håndtere modgang og modstand? Og hvad er meningen med det hele?

Foredraget om 3 gode ting er blandt andet oplagt til:

  • Afslutningen på en konference, hvor du ønsker et indlæg, der på en underholdende måde opsummerer dagen og sætter den i perspektiv.
  • Arbejdspladser eller afdelinger, der ønsker at øge arbejdsglæden og samarbejdet.
  • Ledergrupper, der ønsker inspiration og værktøjer til at holde fokus på det væsentlige i hverdagen.

Og en ”advarsel”:

Når du først er gået i gang med at gøre 3 gode ting til en del af din hverdag, er der stor risiko for, at du ikke får lyst til at holde op igen.

Foredraget bygger på dokumenteret forskning og Mikael Kambers bog ”3 GODE TING – du ser det, du ser efter”.

Tantholdt.com