Foredrag med Rasmus Tantholdt

MED ÅBNE ØJNE

Rasmus Tantholdt

Hør hele Danmarks udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt fortælle om sit liv bag kameraet på godt og ondt. Om de etiske og moralske dilemmaer, og om risikoen ved at arbejde i lande ramt af krig eller naturkatastrofer. Om de alvorlige historier, men også om de mange pudsige episoder, der opstår på rejserne rundt i verden. Et foredrag med alvor og humor – der altid er brand aktuelt.

Foredrag med Jesper Steinmetz

LIVET SOM USA-KORRESPONDENT

Jesper Steinmetz

Jesper Steinmetz har i 9 år været TV2s mand i USA. Han har rapporteret fra alle 50 stater, har stået midt i voldelige raceuroligheder i Ferguson og Baltimore, har dækket orkaner og andre naturkatastrofer og er rykket ud midt om natten, når der igen var masseskyderi et sted i det enorme land.

Gennem sit job har Jesper Steinmetz bla. mødt Præsident Trump ved fire lejligheder – nogle gange er det gået bedre end andre(!) For, som Steinmetz har oplevet på egen krop, kan Trump være både brutal og imødekommende. TV2’s USA-korrespondent har gennem sine næsten ugentlige reportagerejser mødt amerikanere – høj som lav – og fortæller i dette personlige foredrag, hvorfor de valgte Trump til deres præsident, hvad det gør ved USA, at han nu leder landet, og hvordan det er at være korrespondent i Amerika – der på så mange måder er langt fra Danmark.

Den gode samtale

Iben Maria Zeuthen

Hvordan får man den person, man sidder overfor, til at åbne sig?

Journalist Iben Maria Zeuthen, der for nyligt kom på alles læber med sit interview af Ghita Nørby, har gennem 14 år specialiseret sig i det dybe interview. Denne aften giver hun et indblik i, hvordan de journalistiske interviewredskaber kan bruges i forskellige samtalesituationer, både fagligt og personligt. Hun vil tale om både de gange det er gået godt og de gange det er gået anderledes end forventet, og eksemplificerer med bidder fra egne interviews af store kulturpersonligheder.

Læs om Iben Maria Zeuthens foredrag her.

FOREDRAG OM HÅB, FREMTID, VIDENSKAB, MAGI OG TRO

Kristian Leth

Kristian Leth er forfatter og musiker. Han har udgivet 9 plader og 8 bøger, heraf 4 digtsamlinger. Han vandt DRs Sprogpris i 2014, Prix Italia samme år og Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedrys i 2011. Han bor til daglig i New York.

Kristian Leth tilbyder to foredrag; “Håb – et forsvar for fremtiden”, der tager udgangspunkt i hans nye bog af samme navn, og er et helhjertet forsvar for at bevare optimismen og håbet i forhold til fremtiden – og “Historien om det hele – et foredrag om videnskab, magi og tro”, der tager udgangspunkt i Leth og Eske Willerslevs bog fra 2016. Dette foredrag er fyldt med fortællinger om magi, tro, videnskabens historie og alt det, vi går rundt og tror, vi ved.

Læs om Kristian Leths foredrag her.

Foredrag med Steffen Jensen

Fortællinger fra Mellemøsten

Steffen Jensen

Steffen Jensen har i mange år været TV 2’s mand i Mellemøsten og har i en årrække boet i Israel. Nu er han tilbage på dansk jord, hvor han bla. holder foredrag.

Steffen Jensen kan bookes til flere forskellige foredrag. Disse handler om Israel-Palæstinakonflikten og om forholdene i resten af Mellemøsten og den arabiske verden. De handler også om livet som udenrigskorrespondent og om hvordan det er at dække krige og konflikter. Steffen Jensen har en passion for fotografering, og har altid sit kamera med på sine reportagerejser – hvorfor hans foredrag ledsages af unikke fotos og spændende beretninger herom.

Kontakt os for at høre mere om Steffen Jensens foredrag.

AND THEN THERE WAS SILENCE

Jan Grarup

I dette meget personlige foredrag tager pressefotograf Jan Grarup os med ind i bogværket: ”And Then There Was Silence”.

Foredraget og gennemgangen af billeder fra bogen – som er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle klodens absolutte krisezoner – er højst personligt og aktuelt, og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik fra verdens brændpunkter.

Jan har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog der vandt prisen som en af verdens tre bedste fotobøger i 2017 i POYi. Den viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Foredrag med Natasja Crone

ET LIV PÅ SKÆRMEN - FRA MELODI GRAND PRIX TIL NYHEDER

Natasja Crone

Natasja Crone har befundet sig foran kameraet til et utal af store begivenheder – fra det Internationale Melodi Grand Prix og VM i fodbold til terrorangreb, præsidentbesøg og kongelige bryllupper.

Hør Natasja Crone fortælle om vejen fra de store kjoler og scener til nyhedsstudiet, og om hvordan det er at leve sit privatliv i offentlighedens søgelys.

Kom med Natasja bag kameraet og oplev ‘kongecrone’ i et forrygende foredrag UDEN rim.

Kontakt os for at booke et foredrag med Natasja Crone.

Foredrag med Jakob Sheikh

BAG OM DE DANSKE SYRIENSKRIGERE

Jakob Sheikh

Hvem er de danske syrienskrigere? Hvordan påvirker Islamisk Stat og den internationale terrorisme terrortruslen mod Danmark? Og hvordan imødegår vi radikaliseringen herhjemme?

Det er spørgsmål, som journalist og forfatter, Jakob Sheikh, igennem mange år har beskæftiget sig indgående med – et virke, der har indbragt ham talrige priser herhjemme og slået hans navn fast internationalt som radikaliseringsekspert.

Jakob Sheikh giver os et unikt indblik i de sociale, politiske og religiøse mekanismer, som fostrer hellige krigere. Han tager publikum gennem sine skelsættende møder med de danske syrienskrigere og stiller skarpt på, hvordan terrortruslen mod Danmark fra blandt andre Islamisk Stat ser ud netop nu.

Foredrag med Mikael Kamber

POSITIV PSYKOLOGI OG ARBEJDSGLÆDE

Mikael Kamber

Mikael Kamber er journalist, forfatter og studievært på TV 2 Nyhederne. Han er også uddannet i positiv psykologi i USA og forfatter til bøgerne ‘Vi er bedst når vi er glade’ og den nye ‘Stærkere – dyrk dine styrker, håndtér dine svagheder’Det er netop den positive psykologi, der er udgangspunktet for Kambers foredrag, der alle handler om arbejdsglæde, kommunikation og personlige styrker.

Vær forberedt på en indsprøjtning med både inspiration, humor og viden, når Mikael Kamber fortæller, hvad glæde betyder både for arbejdslivet og for resten af tilværelsen.

Kamber tilbyder fire forskellige foredrag, der alle kan skræddersyes til det enkelte behov, medarbejdere som ledere. Læs mere om de forskellige foredrag her.

HVEM ER GUD FOR DANSKERNE?

Dina Al-Erhayem

Dina Al-Erhayem er uddannet skuespiller fra Århus Teater og har arbejdet som vært på DR1’s “Dinas Dates”, DR2’s “Univers” og dk4’s ”Dina & Direktøren” samt “Livsvalg”.

I foredraget “Hvem er Gud for danskerne?” fortæller Dina Al-Erhayem om, hvilken forskel det har gjort i hendes liv at få en personlig tro på Jesus. Ifølge Dina, taler vi ofte om kristendommen som et sæt værdier i samfundet i stedet for en levende relation.

“Til den der tager imod Jesus, knytter der sig en lang række løfter, der har med liv i overflod og livsforvandling for den enkelte at gøre. Men det var skelsættende for mig som tidligere ateist at opdage, at der er en virkelighed bag ordene i Bibelen. En ting er at læse om Jesu disciple, der oplever Guds mægtige, forvandlende kraft, men noget helt andet er selv at opleve det” fortæller Dina.

Læs mere om Dina Al-Erhayems foredrag her eller kontakt os for at høre mere.

LEGENDERNES DANMARK - VIKINGER, SAGN OG MIDDELALDERHISTORIE

Anders Lundt Hansen

Historiker Anders Lundt Hansen er landets førende middelalderjournalist. Han har viet sin karriere til en periode i dansk historie, de fleste af os blot kender fra sagn og myter, og tager levende sit publikum med på en rejse i tiden.

I sine foredrag om “Legendernes Danmark” beretter Lundt Hansen fra det tågede landskab mellem sagn og historie. Ældgamle fortællinger, der ligger lige under nutidens overflade. Oplev Danmarks sagnskat folde sig ud, med al dens drama og humor, og få et indblik i hvordan legenderne virkeligt hænger sammen med historiske fund og kilder. Læs om Lundt Hansens forskellige foredrag her.