TILBLIVELSEN AF JUNCKER-SERIEN
Journalistparret bag de stærke, medrivende og anmelderroste romaner.
Journalistparret Janni Pedersen fra TV 2 og Kim Faber fra Politiken debuterede i marts 2019 med krimien ’Vinterland’ – og siden er det blevet til i alt fem romaner i samme serie, der også tæller ‘Satans Sommer’ (2020), ‘Kvæler’ (2021), ‘Skyggeriget’ (2022) og ‘Løgner’ (2024).

Og det er ikke så underligt, at serien er blevet en stor succes blandt læserne. Forfatterne har nemlig begge baggrunde, der giver dem de bedste forudsætninger for at skrive uhyggeligt realistiske og sprogligt gennemførte krimier. Som hhv. mangeårig kriminal- og retsreporter og dybdeborende journalist har Janni Pedersen og Kim Faber nemlig et helt særligt indblik i forholdene på virkelighedens krimiscene. Parret har i arbejdet med bøgerne ikke mindst trukket på Jannis store kendskab til politiarbejde, retssager og terrorbekæmpelse.

De to fortæller i deres foredrag om, hvordan de arbejder i spændingsfeltet mellem virkelighed og fiktion, hvordan man bygger troværdige karakterer op – og om hvordan det, som par, er at arbejde så tæt sammen om noget, hver især lægger så meget hjerteblod i.

Tantholdt.com