DET VI SÅ
Fra Mogadishu til Hong Kong. Fortællinger fra kanten af verden.

DET VI SÅ er udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt og fotograf Anders Bachs personlige fortællinger om to årtiers fælles rejser til verdens brændpunkter. Foredraget tager udgangpunkt i deres bog fra 2020 af samme navn.

Under foredraget vil publikum blive taget med ind i en verden fyldt med krig og katastrofe, men også med glimt af skønhed og håb, suppleret med både rørende og voldsomme anekdoter.

DET VI SÅ er historien om et unikt venskab på godt og ondt, om et arbejdsliv uden hverdage, men først og fremmest beretninger om det at være menneske, når katastrofen indtræffer – om det så er under kampe i Afghanistan og Irak, tyfon i Filippinerne, oversvømmelser i Pakistan, piratjagt i Somalia eller beretninger fra et lukket Nordkorea.

Sjældent har en fotograf og en journalist rejst sammen så længe, og bevidnet så meget – og for første gang nogensinde, stiller de sig nu op sammen, og giver et privat indblik i livet bag kameraet.

Om Anders Bach

Anders Bach (f. 1972) har siden 2006 være fotograf for TV 2. Anders har været FN-soldat i ex-Jugoslavien, har været i mesterlære som Pressefotograf, gået på Aalborg og Københavns Universiteter og har ejet sit eget produktionsselskab. I 2012 og 2014 vandt han sammen med Rasmus Tantholdt TV-prisen for Årets Bedste Nyhedsindslag.

Om Rasmus Tantholdt

Rasmus Tantholdt (f. 1973) har siden 2003 været international korrespondent i diverse konflikt-, krigs- og katastrofeområder, og har bl.a. dækket krigene i Irak, Afghanistan, Syrien og det arabiske forår. Selv føler Rasmus, at han har oplevet, hvad andre oplever på tre-fire liv.

Rasmus blev uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i juni 2000. Han begyndte på TV2 Nyhedernes indlandsredaktion i juni 2000 og på udlandsredaktionen fra 2003. Rasmus har modtaget adskillige priser for sit journalistiske arbejde og talent; han fik tildelt et German Marshall Fellowship i 2006, vandt Steen Bådsgaard Prisen i 2009, og i 2012 og 2014 vandt han, med Anders, TV-prisen for Årets Bedste Nyhedsindslag. Senest vandt han i 2019 prisen for Årets Æreshåndværker, uddelt af Dansk Industri og Håndværks Medaljefond.

Tantholdt.com