HÅB, FREMTID, VIDENSKAB, MAGI OG TRO

Leth holder foredrag, der tager udgangspunkt i hans bøger

Kristian Leth er forfatter og musiker. Han har udgivet 9 plader og 8 bøger, heraf 4 digtsamlinger på bl.a. Gyldendal, People’s Press og Lindhardt og Ringhoff. Han vandt DRs Sprogpris i 2014, Prix Italia samme år og Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedrys i 2011.

Kristian Leth har lavet TV- serien ‘Jagten på den kristne kulturarv’ og ‘Den anden dimension’ begge for DR K. Han har lavet radio-reportager fra Papua Ny Guineas jungle for P1, fra Skandinaviens og New Yorks okkulte miljøer for Radio 24syv, samte lavet radiodokumentaren ‘Besættelse’ om voodoo i Haiti.

Leth holder to foredrag, der begge tager udgangspunkt i hans bøger ‘Håb – et forsvar for fremtiden’ (2018) og ‘Historien om det hele’ (2016) skrevet i samarbejde med Eske Willerslev.

Læs om foredragene herunder, og book Kristian Leth i dag.

ET FORSVAR FOR FREMTIDEN

Dette foredrag er et helhjertet forsvar for håbet og en veldokumenteret afvisning af den dommedag, medierne fortæller os er på vej. Baseret på Leths bog af samme navn, er foredraget underbygget igennem masser af data og interviews med internationale videnskabsmænd og eksperter, som sagligt argumenterer for, at vi skal mane frygten i jorden.

Kristian Leth forklarer, hvorfor vi egentlig burde være mere optimistiske nu, i denne tid, end nogensinde før.

Vi mennesker har altid forudsagt verdens nært forestående undergang. I dag fylder klima, terror og pandemier aviser, TV og hjemmesider, og alle har hver deres take på, hvordan verden snart ender – eller i det mindste undergår katastrofale forandringer. Det er blevet umoderne at håbe og tro på, at det kan være anderledes. Optimisme er naivt. Det er uncool at være entusiastisk, når det kommer til fremtiden.

Men hvorfor er det sådan? Hvorfor har vi mennesker altid frygtet fremtiden? Og er det egentlig mere velbegrundet i dag end tidligere? Eller mindre? Og hvad gør det ved os som mennesker, at have frygten som grundtone i livet?

HISTORIEN OM DET HELE

– et foredrag om videnskab, magi og tro.

 

“Kan man være et moderne oplyst menneske og samtidig tro på magi, guder og alt det, vi ikke kan bevise?”

Dette foredrag er fyldt med fortællinger om magi, tro, videnskabens historie og alt det, vi går rundt og tror, vi ved. En narrativ rejse tilbage til lang tid før vores histories begyndelse. Til dengang mennesket som vi kender det opstod, og samtidig en overraskende gengivelse af det overnaturliges oprindelse.

‘Historien om det hele’ er titlen på den bog, der i 2016 gav anledning til en – i Danmark – sjælden diskussion af videnskabens begrænsninger og troens validitet. Bogen er skrevet af Kristian Leth og evolutionsbiolog Eske Willerslev, og den strøg ind på førstepladsen på Bestsellerlisten og blev på top 10 i over et halvt år.

Bogen indeholder både Willerslevs fortællinger om videnskabens store mørke pletter og egne oplevelser med ritualer, samt Kristian Leths fortællinger om videnskabens historie og virkelig oplevet magi i Haitis voodoo-besættelser, i Papua Ny Guineas regnskov og midt ude i Grib Skov.

Litteratursiden skrev at bogen er “et lidenskabeligt forsvar for et åbent og rummeligt verdenssyn, hvor magi og videnskab eksisterer side om side.”

Tantholdt.com