Skuespiller og TV-vært Dina Al-Erhayem holder foredrag om at vejen fra ateist til troende.
Læs om hendes foredrag herunder, eller kontakt os for at høre mere.

Dina Al-Erhayem er uddannet skuespiller fra Århus Teater og har arbejdet som vært på DR1’s “Dinas Dates”, DR2’s “Univers” og dk4’s ”Dina & Direktøren” samt “Livsvalg”.

I 2006 startede Dina Al-Erhayem som vært på DR i “Dinas Dates” på DR1. Mens hun var vært på DR, oplevede Dina et vendepunkt i sit liv: “Jeg var ateist, men trådte ind i en kirke, foldede mine hænder og bad Jesus Kristus om at give et tegn, hvis han altså eksisterede.
At der kom et tydeligt svar tilbage og fortsat gør, er mit livs største overraskelse”, siger Dina Al-Erhayem.

Efter Dina kom til tro, søgte hun et job som vært på DR2-programmet “Univers”. En af udsendelserne handlede om mirakler og helbredelser gennem bøn. Sidenhen har Dina set mange blive helbredt gennem håndspålæggelse og bøn til Jesus. I dag er bøn blevet en del af Dinas hverdag, og i foredraget “Hvem er Gud for danskerne?” fortæller hun om, hvilken forskel det har gjort i hendes liv at få en personlig tro på Jesus.

“Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, hvad der ventede mig i mit liv. Til den der tager imod Jesus, knytter der sig en lang række løfter, der har med liv i overflod og livsforvandling for den enkelte at gøre. Men det var skelsættende for mig at opdage, at der er en virkelighed bag ordene; for én ting er at læse om Jesu disciple, der oplever Helligåndens forvandlende kraft, men noget helt andet er selv at opleve det” fortæller Dina.

Dina kommer i foredraget med sit bud på, hvad der skal til, for at troen bliver levende for flere danskere. Mange tror på noget mellem himmel og jord, men når man konkret spørger til, hvad det specifikt betyder, så er der mange forskellige svar. For Dina er svaret blevet Jesus. Hemmeligheden er, ifølge hende, at den enkelte modtager Jesus – ikke som et sæt kristne værdier, men som en levende relation.

Fotos: Morten Friis

Dorte Hartig,
Karlslunde Strandkirke
:

“Det var en magisk og åndsfyldt aften, da vi havde besøg af Dina Al-Erhayem i Karlslunde Strandkirke, hvor 150 var mødt op for at opleve hende og høre hendes personlige fortælling fra at have været ateist til at tro på Jesus. Vi var alle nærmest tryllebundet af hendes stærke livshistorie. 

Dina brænder for, at vi skal tage samtaler med hinanden om tro. Om kristendommen som meget mere end værdier; som en livsforvandlende relation til Jesus.

Dina har en nærværende dialog med sit publikum –  krydret med humor, friskhed og en impulsiv taleform som gør, at hun er spændende at lytte på. Hun er en ildsjæl og brænder for sit emne. Man går fra mødet med en følelse af, at man ikke alene har lyttet på en spændende taler, men at man også er blevet set. Og på en forunderlig måde føler man sig forbundet med Dina. Sådan var i i hvert fald mange, der følte det, da vi gik hjem den aften, og i flere uger efter talte vi stadig om denne vellykkede aften i selskab med Dina.”